5 populārākās lietas, kas jums jāzina par nākamā paaudzes Arm procesoriem

Autors: Louise Ward
Radīšanas Datums: 6 Februāris 2021
Atjaunināšanas Datums: 28 Jūnijs 2024
Anonim
Internet of Things (IoT) | What is IoT | How it Works | IoT Explained | Edureka
Video: Internet of Things (IoT) | What is IoT | How it Works | IoT Explained | Edureka

Saturs


Pēc mūsu instruktāžas Arm Tech Day 2019 un sakrītot ar Computex 2019 sākumu, Arm savā CPU un GPU klāstā ir atklājis divus jaunus galvenos ierakstus. Arm Cortex-A77 nodrošina augstākās klases CPU veiktspēju jaunos augstumos. Tikmēr jaunais flagmanis Mali-G77 GPU iezīmē jaunas grafikas arhitektūras sākumu, kad Valhall aizstāj Bifrost. Nē, tā nav kļūda, mūsdienu skandināvu rakstības beigās nav burta “a”. Kurš zināja?

Ja jums ir visa nepatīkamā informācija, noteikti apskatiet mūsu dziļās niršanas gan Cortex-A77, gan Mali-G77. Ja jūs esat tikko aizņēmis galvenos paņēmienus no Arm jaunākajiem paziņojumiem, tad jūs esat īstajā vietā.

Gaidiet, ka nākamā paaudzes veiktspēja būs par 20–30 procentiem lielāka

Nākamās paaudzes procesori vienmēr ir vērsti uz labāku sniegumu un Arm gadījumā, nepalielinot enerģijas patēriņu. Jaunā Cortex-A77 mērķis ir aptuveni par 20 procentiem uzlabot veiktspēju salīdzinājumā ar Cortex-A76, ja tiek izmantots tas pats apstrādes mezgls un pulksteņa ātrums. Tas ir arī tad, ja iestrēdzis tajā pašā strāvas apvalkā un nedaudz lielākam silīcija laukumam. Mēs varētu redzēt vēl dažus uzlabojumu procentpunktus, kad SoCs pāriet uz uzlabotiem 7nm procesiem, bet apmēram 20 procenti ir nākamā gada ballpark pacēlums.


Mali-G77 ir nedaudz agresīvāks attiecībā uz veiktspējas pieaugumu. Jaunā GPU arhitektūra lepojas ar aptuveni 30 procentiem labāku veiktspējas energoefektivitāti un veiktspējas blīvumu salīdzinājumā ar Mali-G76. Lai uzlabotu veiktspēju, ražotāji pat varēja noteikt vairāk GPU silīcija. Runājot par to un jauniem procesa uzlabojumiem, Arm sagaida, ka Mali-G77 veiktspēja var sasniegt pat 40 procentus augstāka nekā G76. Tas ir diezgan liels darījums, ņemot vērā Qualcomm Adreno pašreiz uztverto sniegumu mobilajās ierīcēs.

Cortex-A77 balstās uz A76 dizainu

Arm Cortex-A77 ir tiešs pagājušā gada augstākās klases Cortex-A76 pēctecis. Gandrīz noteikti četrus no šiem jaunajiem CPU redzēsim 2020. gada pamatelementos, kas ir savienoti pārī ar četriem energoefektivitātes Cortex-A55.

Lielākās izmaiņas mikroarhitektūrā ir atrodamas filiāļu prognozēšanas kešatmiņā un pilnveidotā spējā izpildīt sešas instrukcijas vienā ciklā, salīdzinot ar četrām. Izpildes kodolā ir arī jauna ALU un filiāles vienība. Ignorējot tehnoloģiju, galvenais ir saprast, ka Cortex-A77 mērķis ir nodrošināt CPU labāku barošanu ar datiem, lai nodrošinātu ātrāku caurlaides spēju. Tas tiek darīts, samazinot sastrēgumus CPU aparatūras agrākajos posmos un pēc tam palielinot to izpildījumu skaitu, ar kuriem kodols var rīkoties uzreiz.


Plašā caurlaidspēja jau bija spēles nosaukums ar Cortex-A76, un A77 uzlabo šo formulu. Sīkāks tehnisko izmaiņu skaidrojums ir atrodams dziļajā niršanā.

Valhall ir lielas izmaiņas Arm's GPU

Kamēr Cortex-A77 ir iteratīvs centrālā procesora dizains, Mali-G77 ir pavisam jauns GPU dizains, kas izgatavots no Arm. Bifrost ir ārpusē un Vahall atrodas, un tā rezultāts var būt pat par 40 procentiem augstāks.

Mali-G77 uzlabojumu atslēga ir atrasta izpildes vienībā. Tā vietā, lai palaistu trīs (vai divas Mali-G52 gadījumā) izpildes vienības katrā kodolā ar Bifrost, Mali-G77 ir tikai viens jauns izpildes kodols, kura iekšpusē ir divas palielinātas apstrādes vienības. Ir arī jauns Quad Texture Mapper un speciālas instrukcijas mašīnmācīšanās darba slodzēm, kas var palielināt veiktspēju par 60 procentiem.

Mali-G77 parādīsies galvenajās konfigurācijās no 7 līdz 16 kodoliem. Viedtālruņu dizains, visticamāk, samazināsies kaut kur pa vidu, jo katrs kodols ir aptuveni tāda paša izmēra kā G76. Lai gan jaunā kodolprojekta dēļ tas būs grūtāk salīdzināt paaudžu veiktspēju, pamatojoties tikai uz kodolu skaitu.

Mali-D77 atrisina dažas lielas VR problēmas

Mali-D77 displeja procesors tika paziņots pirms pāris nedēļām, tāpēc noteikti pārbaudiet mūsu pārklājumu, lai uzzinātu, ka tas nav netīrs. Mali-D77 ir īpaši izstrādāts virtuālās realitātes austiņām. Tas netiks parādīts viedtālruņos. Neskatoties uz to, tā ir interesanta tehnoloģija, kurai vajadzētu dot pienācīgus veiktspējas uzlabojumus VR tirgū.

Šis displeja procesors piedāvā aparatūras atbalstu attēlu atkārtotai projekcijai un asinhrono Timewarp, lai samazinātu kustību atjaunināšanas latentumu un apkarotu kustību slimības. D77 veic arī objektīva korekciju un novērš hromatisko aberāciju, neveicot GPU ciklus, atbrīvojot līdz 15 procentiem pārvietojamo GPU resursu, lai iegūtu lielāku kadru ātrumu.

Rokas ir karstas mašīnmācībā, bet klusē

Mēs visi zinām, ka Arm ir savs mašīnmācīšanās procesors, bet uzņēmums lielu daļu savas slepenās mērces glabā iesaiņojumos. Mēs zinām, ka katrs mašīnmācīšanās kodols ir spējīgs sasniegt 4TOPS jaudu, tāpēc divi vai trīs kodoli ļauj jums atrasties Apple A12 diapazonā. Kodolu veido liela sakausēta vai vairāku uzkrājumu (FMA) matemātikas vienība un otra vispārīgāka mērķa serde, kuras pamatā ir Arm mikrokontrollers, pārī ar 1 MB SRAM. Tomēr uzņēmums neteiktu, ja šis kodols veiktspējas ziņā ir tuvāk Cortex-M0 vai M7.

Mērojams līdz 32 kodoliem, Arm mašīnmācīšanās aparatūra ir paredzēta visam, sākot no ļoti mazas enerģijas lietojumprogrammām un tālruņiem, līdz pat mākoņa apstrādei. Uzņēmums sadarbojas ar dažiem partneriem, bet mums vienkārši jāgaida un jāpārbauda, ​​vai kādus vārdus kādreiz publisko.

All-in-All Arm turpina virzīt veiktspējas robežas mazjaudas skaitļošanas telpā. Ar šo tiekšanos pēc lielākas veiktspējas uzņēmums arvien vairāk iesaistās klēpjdatoru klases veiktspējas tirgū, un šie savienotie klēpjdatori noteikti ir ceļa plāna daļa. Arm pieeja tomēr nav tikai neapstrādāta enerģija. Uzņēmums turpina uzlabot savu procesoru neviendabīgās aprēķināšanas iespējas, ļaujot neironu tīklam un citiem skaitļošanas izsalkušiem uzdevumiem efektīvi darboties CPU, GPU, DPU un tā mašīnmācības procesoros. Lieki piebilst, ka nākamā gada viedtālruņu SoC būs vēl labāki nekā jebkad agrāk.

Kaut arī dažu mēnešu eam dzirdējuši par Motorola One Viion, šodiena noplūde no plkt Mobielkopēn ļaujiet mum pēc iepēja kaidrāk apkatīt baumoto tālruni. Kā jauka prēmija ir arī noplūdušai apmetum no 91...

Motorola One Viion ir vien no vivarīgākajiem uzņēmuma izlaidumiem gadā, 2019. gadā atzīmējot daudz kate budžeta ierīce izgatavošanai. Tagad zīmol ir parādīji tālruni Indijā, bet kā ta darboja paaule v...

Mūsu Padoms