2019. gads varētu būt labošanas tiesību gads

Autors: Monica Porter
Radīšanas Datums: 22 Martā 2021
Atjaunināšanas Datums: 2 Jūlijs 2024
Anonim
Video seminārs: 2019. gada aktualitātes pašnodarbinātajiem, IK, ZS īpašniekiem, lektore - I.Leibus
Video: Video seminārs: 2019. gada aktualitātes pašnodarbinātajiem, IK, ZS īpašniekiem, lektore - I.Leibus


Apmēram pēdējās divās desmitgadēs ir pieaudzis paradokss, kurā patērētāji vairs nav sava īpašuma patiesie īpašnieki. Daudzos gadījumos, piemēram, ar mobilajiem tālruņiem, pircējam, neraugoties uz samaksu par preci un tās piederēšanu, nav tiesību rīkoties, lai atvērtu un salabotu rokā esošo ierīci. Tiesības remontēt koalīcija cīnās, lai to mainītu.

Kā emuāra ierakstā sīki aprakstījis iFixit, arvien vairāk valstu un federālā valdība pieņem likumus, kas atjauno īpašnieka tiesības darīt visu, kas viņiem patīk ar elektroniku un citām precēm. Vairāki no pēdējos pāris gados uzskaitītajiem organizācijas “uzvariem” ietver kongresa, kas legalizē viedtālruņu atbloķēšanu, un FTC, kas aizliedz “uz garantiju anulētas, ja noņem” uzlīmes.

Lai gan tā varētu šķist problēma, ar kuru visi būtu kopā, daudzi uzņēmumi, kas ražo produktus, to nedara. Divi no galvenajiem spēlētājiem, kas cīnās par tiesībām uz remontu, ir Apple un John Deere. Abi uzņēmumi ir paziņojuši, ka remonta rokasgrāmatu publicēšana apdraudētu tā intelektuālo īpašumu un būtu bīstami ļaut patērētājiem strādāt pie viņu izstrādājumiem, jo ​​viņi tos varētu sagraut.


Tas šķiet vājš arguments, jo cilvēki gadiem ilgi ir labojuši savus produktus, daudzos gadījumos šajā gadījumā pārkāpjot garantijas. Izmantojot tiesību aktus par remontu, gan īpašniekiem, gan remontdarbnīcām būtu nepieciešamā informācija, lai pareizi salabotu savus produktus, tā vietā, lai paļautos uz kādu personu internetā, lai to vispirms izdomātu.

ASV nav vienīgā valsts, kas patlaban izskata tiesību aktus uz remontu. Aizjūras zemēs Eiropas Komisija šobrīd strādā pie priekšlikumiem, kas lielam ierīču ražotājam prasītu izstrādājumus no televizoriem līdz ledusskapjiem, lai tos varētu izjaukt un salabot bez patentētiem instrumentiem vai aprīkojuma.

2018. gadā 18 valstis bija ieviesušas tiesību remontēt tiesību aktus, un vēl 15 valstis to apsvēra 2019. gadā. Izmantojot šo ļoti straujo virzienu, mēs viegli varētu redzēt viedtālruņa displeja nomaiņas procesu vai jūsu gaisa kondicioniera fiksēšanu daudz vieglāk un lētāk nākamajos pāris gados. gados.

Varat apmeklēt vietni repair.org, ja vēlaties uzzināt vairāk par iniciatīvu “Tiesības uz remontu”, kā arī informāciju, kā sazināties ar vietējiem likumdevējiem.


Viiem amung Galaxy 10 viedtālruņiem ir UB-C porti, lai uzlādētu akumulatoru. Tomēr daži uzlāde kabeļi darboja ātrāk nekā citi.Pirm dažiem gadiem Qualcomm paziņoja par ātro uzlādi - tehnoloģiju, ko tā ...

Alcatel tikko novilka plīvuru no trim jauniem tālruņiem - Alcatel 1, Alcatel 3 un Alcatel 3L. Vii trī tālruņi ir vidēja ranga modeļi, ka iztrādāti, ņemot vērā apzinīgu pircēju. Turklāt uzņēmum demontr...

Ieteicams